Het Sprintklassement

Het Sprintklassement wordt jaarlijks door de Koninklijke Nederlandsche Roeibond georganiseerd. Tijdens de jaarlijkse sprintwedstrijden kunnen de eerstejaarsachten en lichte dubbelvieren punten verdienen voor dit klassement. Hierbij worden de ploegen punten toegekend volgens het onderstaande systeem bij de volgende wedstrijden:

Meetmomenten Sprint KlassementData Locatie
Heineken Roeivierkamp (250 meter)Zaterdag 14 maart 2020Amstel
Thetis SprintVrijdag 5 juni 2020Bosbaan
Erasmus SprintsVrijdag 19 juni 2020WAB
Argo SprintsVrijdag 3 juli 2020WAB

Puntentelling

De ploegen worden punten toegekend volgens het systeem dat ook in het Eerstejaarsklassement wordt gebruikt. De nummer een krijgt 10 punten, nummer twee, 8 punten en vanaf de nummer drie telt het aantal punten terug vanaf 7. Ook is er de verenigingsprijs (J.A. Valktrofee) waarbij de punten van de afzonderlijke ploegen van de vereniging worden opgeteld.

Jury

Hoofd van de Jury is André Everard.

Wedstrijdleiding

De wedstrijdleiding is in handen van Floris Duvekot, Daan Kruit, Gijs van Gent, Maurits de Gaaij en Bram Lokker. Voor vragen zijn zij te bereiken via commissie@sprintklassement.nl

Het Sprintklassement is onderdeel van de KNSRB

Sinds 2003 organiseert de KNSRB het Sprintklassement. De studentenploegen uit het Eerstejaarsklassement, die gewend zijn om het over een afstand 2000m tegen elkaar op te nemen, kunnen in het Sprinklassement uitmaken wie van hen over het beste sprintvermogen beschikt.

 

Meer informatie over de KNSRB