Het Sprintklassement

Het Sprintklassement wordt jaarlijks door de Koninklijke Nederlandsche Studenten Roeibond georganiseerd. Tijdens de jaarlijkse sprintwedstrijden kunnen de eerstejaarsachten en lichte dubbelvieren punten verdienen voor dit klassement. Hierbij worden de ploegen punten toegekend volgens het onderstaande systeem bij de volgende wedstrijden:

Meetmomenten Sprint Klassement Data Locatie
Heineken Roeivierkamp (250 meter) Zaterdag 18 maart 2023 Amstel
Thetis Sprint Vrijdag 2 juni 2023 Bosbaan
Argo Sprints Vrijdag 30 juni 2023 WAB

Puntentelling

De ploegen worden punten toegekend volgens het systeem dat ook in het Eerstejaarsklassement wordt gebruikt. De nummer een krijgt 10 punten, nummer twee, 8 punten en vanaf de nummer drie telt het aantal punten terug vanaf 7. Ook is er de verenigingsprijs (J.A. Valktrofee) waarbij de punten van de afzonderlijke ploegen van de vereniging worden opgeteld.

Jury

Hoofd van de Jury is André Everard (hoofdjury@sprintklassement.nl).

Wedstrijdleiding

De wedstrijdleiding is in handen van Martijn de Gaaij en Martijn Schultheiss. Voor vragen zijn zij te bereiken via commissie@sprintklassement.nl

Het Sprintklassement is onderdeel van de KNSRB

Sinds 2003 organiseert de K.N.S.R.B. het Sprintklassement. De studentenploegen uit het Eerstejaarsklassement, die gewend zijn om het over een afstand 2000m tegen elkaar op te nemen, kunnen in het Sprinklassement uitmaken wie van hen over het beste sprintvermogen beschikt.

 

Meer informatie over de KNSRB