Argo sprints zorgen voor ontknoping van Lier Sprintklassement!

01-07-2016 in 2016, Sprintklassement

Winnaars van Lier Sprintklassement bekend!

Menig roeier zal deze vrijdag 1 juli hebben gedacht aan de Argo Sprints van afgelopen jaar toen men nog met zonnebrand en zonnebrillen in de weer moest vanwege de hoge temperaturen. Hoe anders zaten de eerstejaarsroeiers vandaag in de auto naar de Bosbaan in de gietende regen. Hollandsere omstandigheden kun je bijna niet krijgen en dus zou het een mooie avond worden voor de vele startende ploegen!

Bij de zware heren vooral spanning bovenin het veld. De heren van Njord en Skadi stonden op een gelijke hoogte voor de eindzege, maar het was Skadi dat 2e voor Njord (3e) werd en er met de titel ‘King of Sprint’ naar huis gaat. Onbetwiste winnaar van de dag was Laga dat in de snelste tijd van de dag als enige ploeg onder de 1.20 dook. Aanwezigheid levert al gauw punten op in het van Lier sprintklassement en dus zullen de heren van Laga zichzelf in de vingers snijden. Door het missen van twee wedstrijden moeten zij Skadi en Njord voor zich dulden in het klassement.

De lichte heren van Asopos gingen met één gedachte van start en dat was ongetwijfeld dat ze al niet meer in te halen waren in het klassement. Desalniettemin stoven ze ervandoor maar verloren net van het ontketende Gyas dat een klein boegballetje voor Asopos eindigde. Deze mooie tienpunter van Gyas betekende een flinke stap in de ranglijst van de J.A. Valktrofee. De heren van Phocas werden verrassend 3e net voor de Acht van Njord die 3e overall werd in het klassement. Het veld werd gecompleteerd door Proteus en Skoll.

Bij de dames had het spannend kunnen worden als Gyas niet 1e, 2e of 3e was geworden vanavond. Maar de dames die kwelgeest Njord de laatste weken niet meer bij kunnen benen deden wat ze moesten doen en werden keurig 2e in de wedstrijd, waarmee hun 1e plek Overall werd bevestigd. De dames van Njord wonnen net als twee weken geleden met overmacht de sprint en kunnen uitkijken naar een interessant weekend. Asopos werd 3e en daarmee 4e Overall. Laga completeerde de finale.

In het Lichte Damesveld was het spannend tot het einde van het klassement. Maar liefst drie ploegen dongen nog mee naar de 1e plek in het klassement: Argo, Triton en Phocas. Waar Nereus oppermachtig is over 2 kilometer, schitteren ze het hele jaar al door afwezigheid oveer 500 meter. Met een 3e plek maakte Argo het veel te spannend vanavond door net met 2 punten winnaar te worden van het klassement. Een ontketend Phocas werd 1e en eindigt op 4 punten van Argo. Waar Triton bij een winst vanavond Argo had kunnen evenaren. Na een goede race werden ze 2e achter Phocas.

De J.A. Valk Trofee is een enige echte verenigingsprijs van Nederland, waarbij de inzet van 4 klassementsboten per vereniging op waarde worden geschat. Gyas besliste de trofee eigenlijk twee weken terug al door gemiddeld 23 punten te pakken per wedstrijd. Voor de snelle rekenaar: 4 boten werden minimaal 3e over vier wedstrijden verspreid. Njord werd knap 2e, met een voorsprong van 9 punten voor de ploeg van Asopos uit het naburige Leiderdorp. Skadi en Phocas completeren de top 5.

Zaterdagavond 2 juli is na 19:15 de prijsuitreiking bij het erevlot voor alle winnaars van het Van Lier sprintklassement De eindstanden zijn hier in te zien.