Varsity 137

Op 13 juni 2021 zal op het Amsterdam-Rijnkanaal te Houten de 137ste editie van de Nationale Universiteitsroeiwedstrijd ‘Varsity’ verroeid worden. De Varsity is te aanschouwen vanaf de zuidelijke oever van het Amsterdam-Rijnkanaal, tussen Houten en Culemborg of online. De organisatie houdt de ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus nauwlettend in de gaten.

Lees meer over deze activiteit

RV Minerva: Bevorderen van de roeisport onder studenten en oud-studenten

Het doel van Minerva was en is nog steeds het bevorderen van de roeisport onder studenten en oud-studenten, in het bijzonder door het uitzenden van studentenploegen naar buitenlandse roeiwedstrijden. Leden en oud-leden van de roeiverenigingen van erkende studentencorpora konden lid worden. Als vlag van de Vereeniging koos men een zilveren Minerva op een groen veld.

Lees meer over deze activiteit

Het Sprintklassement

Het Sprintklassement wordt jaarlijks door de Koninklijke Nederlandsche Roeibond georganiseerd. Tijdens de jaarlijkse sprintwedstrijden kunnen de eerstejaarsachten en lichte dubbelvieren punten verdienen voor dit klassement.

Lees meer over deze activiteit

De Amstelbeker: een mooie ervaring voor zowel roeier als toeschouwer

Sinds 2011 organiseert de Koninklijke Amsterdamsche Roei- en Zeilvereniging ‘De Hoop’ in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Studentenroeibond (K.N.S.R.B.) de Amstelbeker. De laatste zondag van september strijden Nederlands beste verenigingsploegen in een spannende boord-aan-boord race van 750 meter tegen elkaar.

Lees meer over deze activiteit

De KNSRB Besturendag

De K.N.S.R.B. besturendag vond afgelopen jaar voor de tweede maal op rij plaats bij Bain&Company. Hier werden de verschillende besturen van de K.N.S.R.B. verenigingen aan actuele vraagstukken onderworpen. Bain&Company verschafte de benodigde kennis om tot antwoorden te komen.

Lees meer over deze activiteit