De ontknoping van het Van Lier Sprintklassement

30-06-2017 in 2017, Sprintklassement

De culminatie van een seizoen – de top vijf

Vanmiddag zal de ontknoping van het Van Lier Sprintklassement losbarsten. Uw commissie is de afgelopen dagen al bestookt met smeekbedes over de de tussenstand. Helaas voor de smekenden onder u bestaat uw redactie uit Leidenaren en behoren ICT-perikelen nu eenmaal tot het domein van de fietsenmakers uit Delft. Niet getreurd! In de ware geest van de KNSRB-samenwerking kunnen wij na een helpende hand, afkomstig ergens achter Woerden, u toch het verlossende woord geven.

 

Heren Zwaar

Kon men in de jaren ’80 menig Nederlander de stuipen op het lijf jagen met de term ‘het rode gevaar’, is dit anno 2017 in het zware veld niet heel anders. Het zijn echter niet de Russen, maar de rode vrinden van Laga die een voorsprong van maar liefst zes punten verdedigen in het Van Lier Sprintklassement. Aegir volgt daarmee op gepaste afstand, maar maakt nog zeker kans op de eeuwige roem en modieuze, kekke schoenen van onze sponsor. Gyas, dat in het 2K-klassement op gelijke hoogte met Laga staat, heeft het klassement der klassementen duidelijk veronachtzaamd. Met een huidig totaal van acht punten strijden zij om de derde plek met de bezwaande heren van Njord, dat slechts één punt achter staat. De top 5 ziet er daarmee als volgt uit:

Stand Zware Acht H4K Thetis Sprints Argo Sprints Totaal
1 Laga 10 10 20
2 Aegir 8 6 14
3 Gyas 8 8
4 Njord 3 4 7
5 Proteus 1 5 6

 

Heren Licht

Hoe anders is het lichte veld verdeeld. Het belooft vandaag een ware kraker te worden. Nereus neemt duidelijk haar plicht als klassementsleider serieus en voert naast het 2K-klassement ook het Van Lier Sprintklassement aan. Waar voor de Amsterdammers echter de buit al binnen is wat betreft het Eerstejaarsklassement, wordt er nog volop gestreden om de schoenen en de eeuwige roem. Hun Rotterdamse rivalen volgen immers op slechts twee punten. De rol van Proteus lijkt beperkt tot de derde plek, maar wie weet? Waar twee honden vechten….. De paarse roeiers uit Leiderdorp mogen daarnaast nog hopen op een derde plek. De opdracht is simpel: keihard varen en het puntje voor de Delftenaren over de streep krijgen.

Stand Lichte Heeren H4K Thetis Sprints Argo Sprints Totaal
1 Nereus 10 8 18
2 Skadi 6 10 16
3 Proteus 8 5 13
4 Asopos 5 6 11
5 Aegir 3 4 7

 

Dames

Ook in dit veld staan de Amsterdamse dames fier bovenaan. Met een forse voorsprong op het Leidse Njord kan de titel Queen of Sprints hen eigenlijk niet meer ontgaan. Toch zou het niet voor het eerst zijn dat de Zwaan prevaleert boven de Pelikaan. Wellicht dat uw redactie ietwat bevooroordeeld is, maar deze scribent heeft een voorgevoel dat grootse dingen in dit veld kunnen gebeuren. Thêta en Proteus hebben een gelijk aantal punten en strijden daarmee direct om de derde plek. Laga en Asopos volgen op de voet. Uw redactie adviseert de bezoeker daarom de strijd om de eerste twee plekken te laten voor wat het is, het zal de strijd om de derde plek zijn waar het echte vuurwerk te verwachten valt.

Stand Damesacht H4K Thetis Sprints Argo Sprints Totaal
1 Nereus 10 10 20
2 Njord 6 4 10
3 Theta 8 8
3 Proteus 8 8
4 Laga 6 6
4 Asopos 6 6

 

Dames Licht

Waar de zware heren van Gyas hun plicht verzaakt hebben inzake het Van Lier Sprintklassement, dachten de lichte dames uit het Hoge Noorden hier duidelijk anders over. Met zestien punten staan zij fier bovenaan en verdedigen zij een voorsprong van drie punten op Thêta. Phocas en Njord volgen op de voet, en vlak ook de Wageningse dames nog niet uit voor een podiumplek. De top vijf lijkt bepaald, maar wie weet…. Het zijn de Van Lier Sprints, alles kan gebeuren.

Stand Lichte Dames 4* H4K Thetis Sprints Argo Sprints Totaal
1 Gyas 6 10 16
2 Theta 8 5 13
3 Phocas 3 8 11
4 Njord 10 10
5 Argo 2 6 8

 

Kings and Queens

De laatste meters zijn altijd het zwaarst. Voor de roeiers onder u, houdt indachtig dat alles het waard zal blijken te zijn. Bestijg in gedachten het podium. Hoor de roep, het gejuich. U hebt het gedaan. U bent de King/Queen of Sprints geworden. U kunt zich zometeen tooien met het mooiste schoeisel van Nederland. Pak de kans. De prijs ligt voor het oprapen.

De volledige tussenstand valt hier te vinden.