Nabeschouwing Heineken Roeivierkamp Sprint

14-03-2018 in 2018, Sprintklassement

Met hetzelfde geweld waarmee de Seine voortraast door het eeuwige Parijs, zo golfde er afgelopen weekend een ware sprintvloed door Amsterdam. Enige uitleg is op zijn plaats, uw scribent bevindt zich namelijk in de Franse hoofdstad voor een kleine sabbatical. Het uitzicht is hier superieur, maar de aanblik van de Notre Dame noopt wel tot enige contemplatie. De eindoverwinning in het klassement levert u kwaliteitsschoeisel op, geleverd door onze sponsor – maar is de roem ook eeuwigdurend, in steen gehouwen? De tijd zal het leren, maar afgelopen weekend zijn in ons eigen vertrouwde kikkerlandje in ieder geval de eerste stappen gezet.

Nabeschouwing

HEj8+

De strijd om de eerste plek bij de Jonghe Achten leent zich overigens uitstekend voor een dergelijke status. Zoals voorspeld door uw redactie wist Nereus tien punten te pakken. De Amsterdamse amices doen het altijd goed op de thuiswateren en kwamen door in een tijd van 42,3 seconden. Orca tartte echter alle verwachtingen door in éxact dezelfde tijd door te komen. Een schok van jewelste, wat betekent dat Orca en Nereus nu samen het klassement aanvoeren. Ook Euros deed goede zaken met een derde plek.

De top vijf ziet er nu als volgt uit:

Stand Ploeg H4K Argo Erasmus Totaal punten
1 Nereus 10 10
Orca 10 10
3 Euros 7 7
4 Argo 6 6
5 Skadi 6 6

LHEj8+

Beschikken lichte pikken wel over voldoende vermogen om fatsoenlijk te kunnen sprinten? De vraag komt op tijdens het nippen aan een ietwat zure Chateau Migraine in Café de Flore, eens frequent bezocht door de Franse filosoof Jean-Paul Sartre. Treffend, daar menig lichte pik toch al in een permanent existentieel vraagstuk verwikkeld lijkt te zijn ten aanzien van zijn roeiersbestaan. Enfin, een goed antwoord blijft problematisch.

Gyas won overtuigend in een tijd van 43,7 seconden waarmee zij soeverein aan top staan binnen het klassement. Was het op de Winterwedstrijden een Noords feestje, nu wist Aegir niet verder te komen dan een negende plek. Skadi deed zeer goede zaken en heeft met de tweede plek een goede basis voor het sprintseizoen gelegd. Op de derde plek  – met slechts 0,2 seconden verschil) volgde Laga.

Met het aanbreken van de lente lijkt tevens een zeker solidariteitstijdperk in de roeiwereld te zijn aangebroken. Jazeker, ook bij de lichte heren besloten er twee ploegen om de punten te delen. Argo en Okeanos vinden zichzelf gebroederlijk terug op de vierde plek.

Stand Ploeg H4K Argo Erasmus Totaal punten
1 Gyas 10 10
2 Skadi 8 8
3 Laga 7 7
4 Argo 6 6
Okeanos 6 6

DEj8+

De dames van Gyas toverden de Amstel om tot het Noorderplantsoen door er met de winst op de sprint vandoor te gaan. Aegir kan ook met recht een partij vieren door een tweede plek te claimen, zeker gezien ze daarnaast alle overige afstanden wonnen. De elegante dames van Njord hadden wellicht op meer gehoopt dan een vierde plek, maar leggen daarmee nochtans een solide basis voor een mooi sprintseizoen. Ze werden echter afgetroefd door Orca. Nereus gaf helaas niet thuis, met slechts een achtste plek op de sprints. Uw scribent heeft er echter alle vertrouwen in dat bij de 59e Argo Sprints de Amsterdamse prioriteit weer komt te liggen waar deze hoort: bij het KNSRB Van Lier Sprintklassement.

Het levert de volgende top vijf op.

Stand Ploeg H4K Argo Erasmus Totaal punten
1 Gyas 10 10
2 Aegir 8 8
3 Orca 7 7
4 Njord 6 6
5 Laga 5 5

LDEj*4

Leken op de Winterwedstrijden de KNSRB-verenigingen uitgespeeld te zijn als het ging om de kansen in het sprintklassement, nu ligt het veld weer volledig open. De veelgeroemde as Groningen-Leiden kwam tot uiting in een respectievelijk eerste en tweede plek voor Aegir en Njord. De lichte dames van Gyas wensten niet achter te blijven en nestelden zich daarom maar op de derde plek. Argo en Thêta vervolmaken de top vijf.

Stand Ploeg H4K Argo Erasmus Totaal punten
1 Aegir 10 10
2 Njord 8 8
3 Gyas 7 7
4 Argo 6 6
5 Thêta 5 5

J.A. Valktrofee

Het unieke aan het KNSRB Van Lier Sprintklassement is dat de ploegen niet alleen voor eigen succes strijden, maar tevens onderling zullen uitmaken wie de beste sprintvereniging is. De titel King- of Queen of Sprints komt immers pas echt goed zijn recht wanneer uw verenigingsgenoten eenzelfde sprinttalent aan de dag leggen. De best sprintende vereniging ontvangt daarom de prestigieuze J.A. Valktrofee. Vele illustere figuren zijn u voorgegaan. Nieuwe kansen genoeg. De Argosprints zijn voor u en uw vereniging.

Stand Vereniging H4K Argo Erasmus Punten
1 Gyas 31 31
2 Aegir 21 21
3 Orca 19 19
4 Argo 18 18
5 Nereus 18 18