Het K.N.S.R.B. Sprint Klassement seizoen 2019 begint!

08-03-2019 in 2019, Sprintklassement

Het Eerstejaarsklassement is al even bezig, maar op de Heineken Roeivierkamp gaat ook het Sprint Klassement voor de Eerstejaars wedstrijdploegen weer van start. De sprint: een gecontroleerde krachtsexplosie waarbij elke haal telt. Het Sprint Klassement wordt jaarlijks door de K.N.S.R.B. uitgeschreven om de best presterende ploegen op de ultrakorte baan de felbegeerde titel King/Queen of Sprints 2019 in het vooruitzicht te stellen.

Dit jaar telt het Sprint Klassement vier meetmomenten. Er wordt namelijk een pilot gedraaid om de attractiviteit van het Sprint Klassement te vergroten. Het Sprint Klassement begint als vanouds met de 250 meter van de Heineken Roeivierkamp op de Amstel. Daarna zullen, in het kader van voornoemde pilot, de tijden van de eerste 500 meter van de voorwedstrijd van de Nationale Universiteitsroeiwedstrijden ‘Varsity’ meetellen in het Sprint Klassement. Ook op het Amsterdam-Rijnkanaal kunnen dit jaar dus waardevolle sprintpunten worden verzameld. Vervolgens zal op de Bosbaan de Thetis Sprint plaatshebben. Inmiddels vertrouwd terrein voor de eerstejaars wedstrijdploegen, zal hier voor elke meter gestreden moeten worden om te stijgen in de klassementsspiegel. Het klassement begint dan vorm te krijgen en echt spannend te worden. De culminatie van het Sprint Klassement bevindt zich op de Willem Alexanderbaan waar op de Argo Sprint gehoopt mag worden op een luwe zomeravond om voor de laatste maal zo snel mogelijk de 500 meters af te leggen. Afgelopen jaar was in verscheidene velden de laatste wedstrijd ook doorslaggevend, de Sprint Commissie verwacht andermaal een zinderende apotheose.

De huldiging van de winnende ploegen zal plaatsvinden direct volgend op de uitreiking van het Eerstejaarsklassement op de NSRF Slotwedstrijden op 30 juni 2019. Gelijktijdig wordt de J.A. Valktrofee uitgereikt aan de roeivereniging die in totaal de meeste punten heeft weten te behalen op de Sprints. Vorig jaar won Gyas. Wie roeit dit jaar razendsnel en vliegensvlug over de Nederlandse wateren?

Voor nadere informatie wordt verwezen naar het bijgevoegde reglement dat ook op de website www.knsrb.nl/sprints te vinden is.

 

Data K.N.S.R.B. Sprint Klassement 2019

Heineken Roeivierkamp Zaterdag 9 maart 2019
De Varsity (500 metertijd voorwedstrijd) Zondag 7 april 2019
Thetis Sprint Vrijdag 31 mei 2019
Argo Sprint Vrijdag 28 juni 2019