Nabeschouwing H4K KNSRB Sprint Klassement

Storm op de Amstel

De omstandigheden waren bijzonder bar en boos op de Heineken Roeivierkamp 2019. Een stormachtige wind, die werd gelardeerd met zeer krachtige windstoten. Daarbij een voortdurende ijskoude regen, en een daaruit voortkomende organisatorische chaos. Evenwel heeft de 250 meter voor de ploegen van het Eerstejaarsklassement gewoon plaats kunnen vinden, zij het niet op zaterdag, maar op zondag. Dit eerste meetmoment telt dus gewoon mee voor het K.N.S.R.B. Sprint Klassement 2019. Dat het cliché dat ‘elke haal telt in de sprint’ wel degelijk opgeld doet, blijkt uit het feit dat in drie velden ploegen dezelfde tijden geklokt zagen, en daarmee delen in gelijke aantallen punten. Zal dit later in het sprintseizoen nog nadere consequenties kennen? Verder is opvallend dat in de uitslagen niet slechts de usual suspects aan te treffen zijn. Denk hierbij aan Pelargos en Saurus die het goed deden bij respectievelijk de DEj8+ en LHEj8+. Skadi lijkt vooralsnog de leiding te nemen in de strijd om de J.A. Valktrofee. Nereus is minder goed van start gegaan en de noordelijke dominantie van afgelopen jaar lijkt gebroken te zijn. Maar onthoud: met nog drie meetmomenten te gaan, is alles nog mogelijk in het K.N.S.R.B. Sprint Klassement.

Het eerstvolgende meetmoment is dichterbij dan u denkt. De Sprint Commissie nodigt u uit om wanneer u op zondag 7 april aan de oever langs het Amsterdam-Rijnkanaal met uw poten in de modder en een biertje in de hand staat, uw aandacht toch ook te richten op de voorwedstrijden van het Eerstejaarsklassement. De tijden die geklokt worden op de 500 meter zullen namelijk ook als meetmoment gelden. Juich uw Oude Vier en Dames Vier toe, maar weet dat het Sprint Klassement pas echt spannend wordt!

K.N.S.R.B. Sprint Klassement – Puntentelling Heineken Roeivierkamp (250 meter)

LHEj8+
PositieVereniging Punten
1Skadi10
2Skøll8
3Gyas7
4Njord6
5Proteus5
6Laga4
7Saurus3
8Phocas2

 

DEj8+
PositieVereniging Punten
1Nereus10
2Skadi8
3Aegir7
4Triton6
5Pelargos5
6Skøll4
6Phocas/Okeanos (voor J.A. Valktrofee: Phocas)4
8Okeanos2

 

HEj8+
PositieVereniging Punten
1Nereus10
2Laga8
3Okeanos7
4Gyas6
4Theta6
6Skadi4
7Proteus3
8Skøll2

 

LDEj4*
PositieVereniging Punten
1Okeanos10
2Njord8
2Triton8
4Skadi6
5Orca5
6Nereus4
6Skøll4
6Gyas4