Nabeschouwing H4K KNSRB Sprint Klassement

18-03-2019 in 2019, Sprintklassement

Storm op de Amstel

De omstandigheden waren bijzonder bar en boos op de Heineken Roeivierkamp 2019. Een stormachtige wind, die werd gelardeerd met zeer krachtige windstoten. Daarbij een voortdurende ijskoude regen, en een daaruit voortkomende organisatorische chaos. Evenwel heeft de 250 meter voor de ploegen van het Eerstejaarsklassement gewoon plaats kunnen vinden, zij het niet op zaterdag, maar op zondag. Dit eerste meetmoment telt dus gewoon mee voor het K.N.S.R.B. Sprint Klassement 2019. Dat het cliché dat ‘elke haal telt in de sprint’ wel degelijk opgeld doet, blijkt uit het feit dat in drie velden ploegen dezelfde tijden geklokt zagen, en daarmee delen in gelijke aantallen punten. Zal dit later in het sprintseizoen nog nadere consequenties kennen? Verder is opvallend dat in de uitslagen niet slechts de usual suspects aan te treffen zijn. Denk hierbij aan Pelargos en Saurus die het goed deden bij respectievelijk de DEj8+ en LHEj8+. Skadi lijkt vooralsnog de leiding te nemen in de strijd om de J.A. Valktrofee. Nereus is minder goed van start gegaan en de noordelijke dominantie van afgelopen jaar lijkt gebroken te zijn. Maar onthoud: met nog drie meetmomenten te gaan, is alles nog mogelijk in het K.N.S.R.B. Sprint Klassement.

Het eerstvolgende meetmoment is dichterbij dan u denkt. De Sprint Commissie nodigt u uit om wanneer u op zondag 7 april aan de oever langs het Amsterdam-Rijnkanaal met uw poten in de modder en een biertje in de hand staat, uw aandacht toch ook te richten op de voorwedstrijden van het Eerstejaarsklassement. De tijden die geklokt worden op de 500 meter zullen namelijk ook als meetmoment gelden. Juich uw Oude Vier en Dames Vier toe, maar weet dat het Sprint Klassement pas echt spannend wordt!

K.N.S.R.B. Sprint Klassement – Puntentelling Heineken Roeivierkamp (250 meter)

LHEj8+
Positie Vereniging Punten
1 Skadi 10
2 Skøll 8
3 Gyas 7
4 Njord 6
5 Proteus 5
6 Laga 4
7 Saurus 3
8 Phocas 2

 

DEj8+
Positie Vereniging Punten
1 Nereus 10
2 Skadi 8
3 Aegir 7
4 Triton 6
5 Pelargos 5
6 Skøll 4
6 Phocas/Okeanos (voor J.A. Valktrofee: Phocas) 4
8 Okeanos 2

 

HEj8+
Positie Vereniging Punten
1 Nereus 10
2 Laga 8
3 Okeanos 7
4 Gyas 6
4 Theta 6
6 Skadi 4
7 Proteus 3
8 Skøll 2

 

LDEj4*
Positie Vereniging Punten
1 Okeanos 10
2 Njord 8
2 Triton 8
4 Skadi 6
5 Orca 5
6 Nereus 4
6 Skøll 4
6 Gyas 4