Het K.N.S.R.B. Sprint Klassement 2022 dient zich aan!

07-03-2022 in 2022

Het K.N.S.R.B. Sprint Klassement 2022 dient zich aan!

De normale gang der dingen krijgt zijn beslag weer – en dat is wel zo geruststellend. Eén van die zekerheden is het Sprint Klassement. Na een afwezigheid van twee jaar, zal dit jaar andermaal het Sprint Klassement gestart kunnen worden. Hoera!

Tweeduizend meter – beter bekend als 2K – is best een lange afstand. Na pakweg 500 meter is de lol er meestal wel af. Laat dit nu net reikwijdte van een sprint inhouden.

Parallel aan het reguliere Eerstejaarsklassement schrijft de K.N.S.R.B. jaarlijks het Sprint Klassement uit. De eerstejaars wedstrijdploegen kunnen daar op vier sprints onderling uitmaken wie van hen zich bekroond mag zien met de felbegeerde titel King/Queen of Sprints.

Die strijd begint vroeg.

Over reeds minder dan een maand wordt op de H4K de eerste sprint gevaren. De beruchte 250 meter naast de vlonders van Nereus. Verwacht veel opspattend water, ongetwijfeld hier en daar een snoek en in ieder geval stuk voor stuk zich in het zweet werkende eerstejaarsboten die vastbesloten zijn een waardige entree te maken in de roeiwereld.

Wanneer de piketpaaltjes geslagen zijn, valt het sprintgeweld even stil. Ondertussen trainen de ploegen trainen verder en werken uiteraard met name aan hun sprintvermogen.

Want daar gaat het toch wel om. Later in het seizoen, en in opzienbarend contrast met de lome zomermaanden, zal op de vrijdagavonden een ongekend felle strijd losbarsten die dikwijls wordt uitgedrukt in milliseconden en gemeten in de lengte van boegballetjes. Spanning gegarandeerd! Sensatie vast ook.

Heeft uw ploeg het in zich om elke haal voor elke meter te strijden? Is uw ploeg in staat om brute kracht aan technische souplesse te verbinden? Draait uw ploeg de hand niet om voor een tempo dat ruim boven de 40 ligt?

Dan hebt u het in zich om mee te dingen naar de overwinning in het K.N.S.R.B. Sprint Klassement 2022!

 

Data K.N.S.R.B. Sprint Klassement Seizoen 2022
Heineken Roeivierkamp (250 meter) Zaterdag 12 maart 2022 Amstel
Thetis Sprint Vrijdag 3 juni 2022 Bosbaan
Erasmus Sprints Vrijdag 17 juni 2022 Willem Alexanderbaan
Argo Sprints Vrijdag 1 juli 2022 Willem Alexanderbaan