Nabeschouwing 250 meter sprint Heineken Roeivierkamp

22-03-2022 in Sprintklassement

Nabeschouwing 250 meter sprint HR4K // K.N.S.R.B. Sprint Klassement 2022

Eigenlijk waren het best goede omstandigheden. Tegen de wind in, in het dalend zonlicht van de zaterdagmiddag: de ultra-sprint. Er was ook water. Het stuk Amstel voor de A.S.R. Nereus, waar een uitgelaten menigte de boord-aan-boord strijdende eerstejaarsboten aanmoedigde, en hen de laatste meters door brulde. Maar met name was daar het water dat door de twee keer acht bladen voortdurend werd omgeploegd en de lucht in geschept. Men zegt wel dat je in donkere kolken je ziel kan zien verdwijnen – daar was nu geen sprake van. Het was beestachtig hard roeien gedurende minder dan een minuut. Nog uren later moet je het in je longen kunnen voelen. Dan weet je dat je diep genoeg bent gegaan. Want dat is de sleutel tot succes in de sprint: de grenzen opzoeken en er net overheen gaan.

Overbodig om te constateren, dat Nereus domineerde. Vraag is wel: houden ze deze interesse in de sprint vast later in het K.N.S.R.B. Sprint Klassement? Om de een of andere reden presteerde ook de K.S.R.V. over het geheel genomen niet onverdienstelijk. De top drie wordt gecomplementeerd door de amices uit Delft die in de puntentelling van de J.A. Valktrofee ex aequo terechtkwamen met de collegae van Skøll. Die laatste is een vereniging die de laatste jaren steeds harder aan de weg timmert in het Nederlandse studentenroeien. Er ligt een uitdaging van Nereus in verscholen: het K.N.S.R.B. Sprint Klassement is daar bij uitstek het strijdtoneel voor.

De Sprint Commissie ziet dan ook uit naar de volgende sprint die op het programma staat. Dat is – over tweeënhalve maand – de Thetis Sprint op de Bosbaan. De openingszet is gedaan, maar alles ligt nog open. Elke vereniging met ambitie kan nog de eretitel King/Queen of Sprints binnenslepen!

De puntentelling laat zich als volgt opmaken.

Heren Eerstejaars Acht

Positie Vereniging Punten
1 Nereus 10
2 Njord 8
3 Laga 7
4 Gyas 6
5 Orca 5
6 Triton 4
7 Vidar 3
      7 (ex aequo) Skøll 3

Dames Eerstejaars Acht

Positie Vereniging Punten
1 Nereus 10
2 Orca 8
3 Skøll 7
4 Njord 6
5* Aegir 5
6 Okeanos 4
7 Asopos-de Vliet 3
      7 (ex aequo) Laga 3

*Nereus 2 (met een invaller van Njord) heeft geen recht op punten in het K.N.S.R.B. Sprint Klassement volgens de Bepalingen.

Lichte Heren Eerstejaars Acht

Positie Vereniging Punten
1 Laga 10
2 Nereus 8
3 Njord 7
4 Orca 6
5 Skøll 5
6 Skadi 4
7 Gyas 3
      8 Okeanos(-Vidar) 2

Lichte Dames Eerstejaars Dubbelviermet

Positie Vereniging Punten
1 Skadi 10
2 Skøll 8
3 Asopos-de Vliet 7
4 Euros(-Phocas) 6
5 Okeanos(-Skøll) 5
6 Saurus 4
7 Njord 3
      7 (ex aequo) Triton 3
      7 (ex aequo) Laga 3

J.A. Valk-wisseltrofee

Positie Vereniging Punten
1 Nereus 28
2 Njord 24
3 Laga 23
3 Skøll 23
5 Orca 19
6 Skadi 14
7 Okeanos 11
8 Asopos-de Vliet 10
      9 Gyas 9
      10 Triton 7
      11 Euros 6
      12 Aegir 5
      13 Saurus 4
      14 Vidar 3