Voorbeschouwing Thetis Sprint

29-05-2022 in 2022

De 2e afstand van het K.N.S.R.B. Sprint Klassement 2022 is nabij

Wie niet meestrijdt, zal zeker niet winnen.

De sprint wordt vaak beslist op tiende secondes, oftewel uitgedrukt in slechts boegballetjes.

Het winnen van de sprint is een kwestie van het juiste karakter. Het vereist namelijk zo diep te gaan, dat de eigen grenzen van het fysiek mogelijke slechts ternauwernood intact blijven. Zo fel mogelijk catchen, zo hard mogelijk trappen, zo vlug mogelijk afmaken.

En dan zijn de 500 meters in een oogwenk voorbij, dus elke haal telt.

Het K.N.S.R.B. Sprint Klassement begon op de Heineken Roeivierkamp in maart met de tijdmeting op de 250 meter. Over een week, op vrijdagavond 3 juni, zal op de Bosbaan het langverwachte tweede meetmoment daar zijn. Dit zal geschieden tijdens de traditioneel door slechts de Damesch der A.S.R. Nereus georganiseerde Thetis Sprint. Een prachtig sprintevenement met een keur aan nummers. Waarbij evenwel slechts bij de Eerstejaars achten en dubbelviermet echt iets op het spel staat. Namelijk de hoogste eer – vervat in de felbegeerde eretitel King/Queen of Sprints – alsook de even felbegeerde als schaarse KNSRB-turtles.

Eerstejaars wedstrijdploegen, neem de handschoen op! Alles ligt nog open. De winst ligt voor het oprapen. Laat u gelden: Roei mee op de Thetis Sprint!

Inschrijvingen sluiten al volgende week zaterdag. Benader NU uw wedstrijdcommissaris om de inschrijving in orde te maken.

Zonder echt referentiemateriaal (2K=4x500m) is het vruchteloos een echte voorspelling te doen. Maar de verwachtingen zijn onverminderd hoog. Dit seizoen valt een ongekende gretigheid bij de eerstejaars wedstrijdploegen te bespeuren, alsof ze wat in te halen hebben. Geldingsdrang is het juiste woord.

De K.N.S.R.B. Sprint Commissie ziet uit naar het schouwspel van zeven achten boord-aan-boord, die alle binnen 0.5 seconde van elkaar over de finishlijn gejaagd worden door bloedfanatieke roeiers. Opdat de snelsten moge winnen!