Sprintafstand #2 in het K.N.S.R.B. Sprint Klassement

11-06-2022 in 2022

Het was druk op de Bosbaan. Er hing gretigheid in de lucht. Kortom, de sprintdiscipline wordt omarmd door studentenroeiend Nederland (N.B. niet minder dan veertig mix-dubbeltweeën werden het water over gejaagd). Zulks stemt de K.N.S.R.B. Sprint Commissie tevreden. En de resultaten waren ernaar op de velden van de Thetis Sprint die optellen voor het K.N.S.R.B. Sprint Klassement. Grosso modo, deden de K.N.S.R.B.-verenigingen het vrijdagavond uitstekend op de 500 meters – waarvoor hulde!

Welke vereniging er met de 10 punten naar huis zou gaan bij de lichte dames was bijzonder spannend. Sterker nog, was op het oog nauwelijks waar te nemen. Met slechts 0.63 seconde wist Aegir de collegae van Skøll op achterstand te zetten. Het tempo in een 4* is nu eenmaal wat makkelijker naar astronomische hoogtes te stuwen. Vier roeisters, maar liefst acht riemen: een bijzonder attractief nummer voor de sprints. Skadi en Asopos de Vliet werden respectievelijk derde en vierde.

De rivaliteit die al een heel seizoen voortduurt tussen de zware mannen van de A.S.R. en de K.S.R.V. wordt doorgezet op de 500 meter. Altijd willen winnen, altijd de beste willen zijn.  Nereus wist met minder dan 0.9 seconde als eerste de boegbal over de finish te drukken. Een felbevochten overwinning. Duidelijk moge zijn dat het laatste nog niet gezegd is over de dominantie in het Jonghe Achten-veld, maar dat Nereus de beste papieren heeft. Een nadrukkelijke accolade overigens voor de zware mannen van het Haagsche Pelargos dat als vijfde wist te finishen en zo een visitekaartje afgaf.

Bij de lichte heren won Njord wel – heel vreemd. Wellicht te verklaren vanuit het feit dat elke roeitraining op Leidsche wateren, ongeacht de intensiteit of duur ervan, altijd wordt afgesloten met een startje-Njord (à 350 meter). De Amsterdamse vrienden van Nereus en Okeanos werden daarmee afgetroefd. Belangrijke punten voor de klassementsspiegel alsook de J.A. Valktrofee werden toch maar mooi binnengesleept door de andere ploegen.

Dan tot slot de damesachten. Inspanning moet je niet schuwen, dus daar werd vol overtuiging erg mooi gesprint. Enigszins pijnlijk was toch wel dat de organiserende vereniging het veld dat hen toekomt, niet wist te winnen. En dat dan Orca won met bijna twee seconden verschil op Nereus/Thetis. Maar de organisatie van de Thetis Sprint was dan wel volledig op orde. Pluim voor Thetis!

Kijken we vooruit naar de resterende twee afstanden van het Sprint Klassement, dan vertellen de tussenstanden ons dat in ieder geval voor de top-drie alles nog mogelijk is! De onderlinge verschillen zijn nog uitstekend overbrugbaar, door simpelweg hard te sprinten op Erasmussprints en Argo Sprintroeikampioenschappen. Niet aflatende inspanning is dan wel een vereiste; want als je niet meedoet, kan je zeker niet winnen. Laat staan het Sprint Klassement winnen.

De K.N.S.R.B. Sprint Commissie nodigt u uit de handschoen op te nemen. Blijf de eer van uw vereniging verdedigen op de 500 meter, ding mee naar die mythische status van King/Queen of Sprints! Over anderhalve week reeds de Erasmussprints op de WA-B, dus wordt vervolgd.

 

De uitslagen van de Thetis Sprint laten zich als volgt optekenen:

Lichte Dames Eerstejaars Dubbelviermet

POSITIE VERENIGING PUNTEN
1.       Aegir 10
2.       Skøll 8
3.       Skadi 7
4.       Asopos de Vliet 6
5.       Laga 5
6.       Proteus-Eretes 4
7.       Gyas 3

 

Dames Eerstejaars Acht

POSITIE VERENIGING PUNTEN
1.       Orca 10
2.       Nereus 8
3.       Njord 7
4.       Aegir 6
5.       Asopos de Vliet 5
6.       Laga 4
7.       Okeanos 3
8.       Gyas 2

 

Lichte Heren Eerstejaars Acht

POSITIE VERENIGING PUNTEN
1.       Njord 10
2.       Nereus 8
3.       Okeanos 7
4.       Skadi 6
5.       Asopos de Vliet 5
6.       Aegir 4
7.       Skøll 3
8.       Proteus-Eretes 2

 

Heren Eerstejaars Acht

POSITIE VERENIGING PUNTEN
1.       Nereus 10
2.       Njord 8
3.       Gyas 7
4.       Proteus-Eretes 6
5.     * Pelargos 5
6.       Argo 4
7.       Laga 3
8.       Phocas 2

*De Njord-Njord-Laga combi is reglementair uitgesloten van de puntentelling (cf. artikelen 4 en 5 van de bepalingen).

Tussenstanden

Opgeteld geeft de klassementsspiegel het volgende beeld over het Sprint Klassement:

Heren Eerstejaars Acht
Positie Vereniging Punten
1 Nereus 20
2 Njord 16
3 Gyas 13
4 Laga 10
5 Proteus-Eretes 6
6 Orca 5
6 Pelargos 5
8 Argo 4
8 Triton 4
10 Skøll 3
10 Vidar 3
12 Phocas 2
Dames Eerstejaars Acht
Positie Vereniging Punten
1 Nereus 18
1 Orca 18
3 Njord 13
4 Aegir 11
5 Asopos-de Vliet 8
6 Skøll 7
6 Okeanos 7
6 Laga 7
9 Gyas 2
Lichte Heren Eerstejaars Acht
Positie Vereniging Punten
1 Njord 17
2 Nereus 16
3 Laga 10
3 Skadi 10
5 Okeanos 9
6 Skøll 8
7 Orca 6
8 Asopos de Vliet 5
9 Aegir 4
10 Gyas 3
11 Proteus-Eretes 2
 Lichte Dames Eerstejaars Dubbelviermet
Positie Vereniging Punten
1 Skøll 16
2 Asopos-de Vliet 13
3 Skadi 10
3 Aegir 10
5 Laga 8
6 Skadi 7
7 Euros 6
8 Okeanos 5
9 Saurus 4
9 Proteus-Eretes 4
11 Gyas 3
11 Njord 3
11 Triton 3

 J.A. Valk-wisseltrofee

De best presterende sprintvereniging ontvangt de J.A. Valktrofee.

POSITIE VERENIGING PUNTEN
1.       Nereus 54
2.       Njord 49
3.       Laga 35
4.       Skøll 34
5.       Orca 29
6.       Skadi 27
7.       Asopos-de Vliet 26
8.       Aegir 25
9.       Okeanos 21
10.     Gyas 21
11.     Triton 7
12.     Euros 6
13.     Pelargos 5
14.     Saurus 4
15.     Vidar 3
16.     Phocas 2