Nabeschouwing K.N.S.R.B. Sprint Klassement 2022

07-07-2022 in 2022, Sprintklassement

Nabeschouwing K.N.S.R.B. Sprint Klassement 2022: de ontknoping van een sprintseizoen dat als vanouds slechts schitterend te noemen viel!

Groots doch niet aflatend waren de inspanningen die de ploegen zich betracht hebben, die uiteindelijk de eretitel King/Queen of Sprints toekomen. Zij hebben laten zien de snelste te zijn op de vier ultrakorte afstanden die opgenomen waren in het K.N.S.R.B. Sprint Klassement 2022. Niet alleen hebben zij met deze bijna bovenmenselijke prestatie hun reputatie gevestigd in roeiend Nederland, maar daarnaast slepen ze als beloning ook die even schaarse als felbegeerde K.N.S.R.B. turtles in de wacht. Opdat u hen nog jaren nadien zal kunnen herkennen tijdens het oproeien van vooraanstaande nationale wedstrijden als de sprintkampioenen van het K.N.S.R.B. Sprint Klassement 2022.

Op de Argo Sprintkampioenschappen is het K.N.S.R.B Sprint Klassement tot een ontknoping gekomen. Alle ploegen die waarschijnlijk waren te overwinnen, overwonnen ook daar op de vrijdagavond voorafgaand aan de NSRF Slotwedstrijden. Het waaide, de zon scheen en er werd heel hard gesprint. En precies met die inzet, en alleen met die inzet, kan je de sprintafstand winnen. Elke taal telt immers. Het is een discipline die te kenschetsen valt als kort, hard, fel én precies. De K.N.S.R.B. Sprint Commissie feliciteert van harte alle roeiers en stuurtjes die de in alle gevallen felbevochten overwinning ten deel is gevallen. Hulde en bravo!

Dan tot slot de J.A. Valktrofee. Een wisseltrofee uitgereikt aan de best presterende roeivereniging in de mythische sprintdiscipline. Deze werd dit seizoen in de wacht gesleept door het Leidsche Njord. Indachtig de mare ‘eer verplicht’ belooft dit veel goeds voor de prestaties in de komende jaren van de Leidsche Armada in den lande en den vreemde. In de opmaat naar de grootse viering van het XXXe Lustrum, is daarmee nu reeds door de eerstejaarsroeiers die door zullen groeien in het roeien de grondslag gelegd voor een gouden lustrumseizoen in de volledige breedte van onze zo prachtige sport, het wedstrijdroeien.

 

Heren Eerstejaars Acht

Aftrap van de avond met het koningsnummer. Bij het oplijnen van de Jonghe Achten trok de wind nog eens extra aan tot vrij fors. Het water spatte in witte wolken om de boten heen die allen om het hardst aan het sprinten waren. Het was een machtig schouwspel. Njord won. Proteus-Eretes twee, in een tweestrijd met de Delftsche collegae van de D.S.R.V. die derde werden in het veld.

Positie Vereniging Punten
1.        Njord 10
2. Proteus-Eretes 8
3. Laga 7
4. Argo 6
5. Orca 5
6. Skadi 4

Lichte Dames Eerstejaars Dubbelviermet

De lichte dames leek op voorhand een race om de winst. Echter besloot Aegir zich te richten op die andere race om de winst des zaterdags te varen. Hierdoor kon Skadi de overwinning eigenlijk niet meer ontgaan. Aldus geschiedde. Skadi leidt. De wind deert hen niet, het ritme is erg sterk. Laga gaat mee in de eindsprint. De handen gaan omhoog bij de Rotterdamse damesch. Een afgemeten overwinning.

Positie Vereniging Punten
1.        Skadi 10
2. Laga 8
3. Asopos de Vliet 7
4. Proteus-Eretes 6
5. Pelargos 5
6. Saurus 4
7. Argo 3
8. Gyas 2

Lichte Heren Eerstejaars Acht

Veel gejoel op de oever, nog slechts overstemd door de schelle kreten van een rij stuurtjes die hun lichte pikken over de baan laten schallen, om hen harder feller en nog feller te doen sprinten. Njord leidt, Skadi doet pogingen mee te gaan, maar eerstgenoemde duwt de boot elke haal met enkele centimeters naar voren. Hetgeen resulteert in een mooie overwinning.

Positie Vereniging Punten
1.        Njord 10
2. Skadi 8
3. Asopos de Vliet 7
4. Orca 6
5. Proteus-Eretes 5
6. Okeanos 4
7. Argo 3

 

Dames Eerstejaars Acht

Tot slot het koninginnenummer van de avond: de race der eerstejaars damesachten. Het is alles of niets voor Njord. Maar Orca leidt op de hielen gezeten door de beide verenigingen die de Leidse regio rijk is. Orca is onbetwist leidend, want feller onder water. Dit veld is met verve bevochten en dat leidt tot een spannende ontknoping waarbij de Utrechtse schonen dit veld in het K.N.S.R.B. Sprint Klassement op hun palmares bij mogen schrijven.

Positie Vereniging Punten
1.        Orca 10
2. Njord 8
3. Asopos de Vliet 7
4. Gyas 6
5. Skadi 5
6. Proteus-Eretes 4
7. Phocas 3

 

Aldus opgetekend doet opgeteld de finale klassementsspiegel van het K.N.S.R.B. Sprint Klassement 2022 zich als volgt presenteren.

 

KLASSEMENTSSPIEGEL K.N.S.R.B. SPRINT KLASSEMENT 2022

Heren Eerstejaars Acht
Positie Vereniging Punten
1 Njord 36
2 Proteus-Eretes 22
3 EX AEQUO Gyas 20
3 ex aequo Nereus 20
5 Laga 17
6 Argo 15
7 Orca 10
8 Pelargos 5
9 EX AEQUO Triton 4
9 EX AEQUO Skadi 4
11 EX AEQUO Skøll 3
11 EX AEQUO Vidar 3
13 Phocas 2
Dames Eerstejaars Acht
Positie Vereniging Punten
1 Orca 36
2 Njord 31
3 Nereus 18
4 Asopos-de Vliet 15
5 Okeanos 14
6 Skøll 13
7 Aegir 11
8 Gyas 8
9 Laga 7
10 Skadi 5
11 Proteus-Eretes 4
12 Phocas 3
Lichte Heren Eerstejaars Acht
Positie Vereniging Punten
1 Njord 35
2 Skadi 25
3 Okeanos 23
4 Asopos de Vliet 18
5 Nereus 16
6 Orca 12
7 Laga 10
8 Skøll 8
9 Proteus-Eretes 7
10 Aegir 4
11 EX Aequo Gyas 3
11 EX AEQUO Argo 3
 Lichte Dames Eerstejaars Dubbelviermet
Positie Vereniging Punten
1 Skadi 33
2 Asopos-de Vliet 25
3 Laga 24
4 Skøll 23
5 Aegir 20
6 Saurus 12
7 Proteus-Eretes 10
8 Gyas 8
9 Skadi 7
10 Euros 6
11 Okeanos 5
11 (EX AEQUO) Pelargos 5
13 Triton 3
13 (ex aequo) Argo 3
13 (ex aequo) Njord 3

 

J.A. Valk-wisseltrofee

 

Positie Vereniging Punten
            1 Njord 105
            2 Skadi 80
            3 ex aequo Laga 58
            3 ex aequo Orca 58
            3 ex aequo Asopos-de Vliet 58
            6 Nereus 54
            7 Skøll 47
            8 Okeanos 42
            9 Gyas 39
            10 Aegir 35
            11 Argo 17
            12 Saurus 12
            13 Pelargos 10
            14 Triton 7
            15 Euros 6
            16 Phocas 5
            17 Vidar 3