Beach Sprints

De K.N.S.R.B. organiseert deze zomer de eerste Beach Sprints van Nederland! Het evenement vindt plaats op 8 juli 2022 op de Noordzee te Scheveningen en is open voor alle Nederlandse (oud)studentenroeiers van < 35 jaar. De wedstrijd bestaat uit een ren-roei-ren combinatie waarbij u een totale afstand van 500 meter op het water aflegt. Er zal worden gewerkt met een knock-out systeem waarbij de snelheid, wendbaarheid en explosiviteit van uw ploeg maximaal op de proef worden gesteld. De wedstrijd wordt verroeid in een Coastal 4* en deelname is mogelijk in drie verschillende velden: Dames, Heren en Mix. Doe mee en ervaar de spectaculaire aspecten van het coastal roeien!

Blijf op de hoogte via onze Instagram pagina!

Coastal Roeien

Het coastal roeien is wereldwijd één van de snelst groeiende disciplines binnen de roeisport en kenmerkt zich door het roeien op open water. Coastal roeien kent drie verschillende vormen: beach sprint, endurance & touring. De endurance wedstrijden worden gevaren als onderdeel van het KNRB Coastal Klassement, maar een Beach Sprints wedstrijd is tot op heden ongeorganiseerd gebleven. De eerste World Rowing Beach Sprints Finals werden georganiseerd in 2019 in Shenzhen (China), klik hier voor een sfeerimpressie. De verwachtingen zijn dat het coastal roeien een Olympisch onderdeel zal worden op de Zomerspelen van 2028 in Los Angeles.

 

De Beach sprints is een evenement van de KNSRB

De organisatie van de eerste coastal beach sprints sluit aan bij de groei van coastal rowing. Nog niet eerder heeft er in Nederland een sprint in deze vorm plaatsgevonden.

Meer informatie over de KNSRB