Tweede editie 8 juli 2023

Vorig jaar organiseerde de K.N.S.R.B. de eerste Beach Sprints van Nederland! Dit jaar pakken we door om het evenement nóg grootser en spectaculairder te maken. Op zaterdag 8 juli 2023 vindt de tweede editie van de Coastal Beach Sprints plaats in Kijkduin!

Wat zijn Coastal Beach Sprints?

Het coastal roeien is wereldwijd één van de snelst groeiende disciplines binnen de roeisport en kenmerkt zich door het roeien op open water. Coastal roeien kent drie verschillende vormen: beach sprint, endurance & touring. De eerste World Rowing Beach Sprints Finals werden georganiseerd in 2019 in Shenzhen (China), klik hier voor een sfeerimpressie. De verwachting is dat het coastal roeien een Olympisch onderdeel zal worden op de Zomerspelen van 2028 in Los Angeles.

De wedstrijd

De Coastal Beach Sprints bestaan uit een ren-roei-ren combinatie waarbij u een totale afstand van 500 meter op het water aflegt. Er zal worden gewerkt met een knock-out systeem waarbij de snelheid, wendbaarheid en explosiviteit van uw ploeg maximaal op de proef worden gesteld. Doe mee en ervaar de kracht van de golven tijdens deze spectaculaire wedstrijd!

Locatie

We maken gebruik van watersportvereniging Sail Center 107 in Kijkduin als locatie voor de wedstrijd. De club is gelegen bij strandpaal 107 ten zuiden van de boulevard van Kijkduin in Den Haag. De locatie bevat alle faciliteiten: kleedruimtes, toiletten en douches. De locatie is te bereiken via strandslag 2 en 2a. Achter het duin langs de Machiel Vrijenhoeklaan kun je gratis parkeren.

Kenmerken

🚣 Ren-roei-ren combinatie 

🏆 Knock-out of boord-aan-boord 

⏲️ De race duurt 2 tot 4 minuten

🤼 Deelname is mogelijk in verschillende velden

🤙 Scull ervaring is vereist

How to Beach Sprint?🌊

Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze Instagram pagina.

Vragen?

Mail ons op coastal@knsrb.nl

Onze sponsors

De Beach sprints is een evenement van de KNSRB

De organisatie van de eerste coastal beach sprints sluit aan bij de groei van coastal rowing. Nog niet eerder heeft er in Nederland een sprint in deze vorm plaatsgevonden.

Meer informatie over de KNSRB