Herinneringen aan de Varsity – Kaj Hendriks, Triton

10-01-2016 in Editie 131, Herinneringen aan de Varsity, Varsity

Het winnen van de Oude Vierenrace door Triton op de Varsity lijkt ondertussen eenzelfde mythische gebeurtenis te worden als de Elfstedentocht. Herinneringen aan die dag zakken langzaam dieper weg, terwijl ieder jaar weer vier roeiers vol goede moed aan deze moeilijke opgave beginnen. Het is goed dat die roeiers er ieder jaar, met wellicht een beetje spanning, maar vooral met een flinke dosis ‘We gaan er gewoon voor!’ de voorwedstrijd en finale invliegen. Want, zouden deze roeiers voelen wat er rondspookt in de hoofden van iedere Tritoon tijdens de finale….. Dan wordt het wellicht echt een mythe!

Eenmaal op de kant merk je pas hoe spannend iedereen een tweede plek zelfs al vindt, laat staan als je gedurende de race ook nog wat inloopt op de koploper. Het is bijzonder om te zien hoeveel emotie er loskomt bij de (oud)leden bij zowel een goede als mindere finalerace.

Het zijn deze emoties en de entourage van de gehele wedstrijd die mij ieder jaar weer gretig(er) maken naar die ene finale. Dus ook dit jaar ‘gaan we er weer voor’!

Kaj Hendriks, Triton