Nereus wint Race der Dames Vieren!

09-04-2017 in Editie 134, Varsity

De dames van studentenroeivereniging Nereus uit Amsterdam hebben de eerste editie van de ‘Dames Vier’ van de Nationale Universiteitsroeiwedstrijden ‘Varsity’ gewonnen. Met een verschil van 4,14 seconden lieten ze de roeisters van Njord (07:08,16) uit Leiden achter zich. Tijdens het winnaarsdiner na de finale van de ‘Oude Vier’, zullen ze hun gouden hanger in ontvangst nemen.

Ilse Paulis, Veronique Meester, Kirsten Wielaard, en Karien Robbers roeiden hun wedstrijd van drie kilometer in 07:04,02 sec. Als derde eindigde Aegir (07:17,92), gevolgd door Skadi (07:21,08), Argo (07:30,79), en Laga (07:35,58).

De Dames Vier is dit jaar als tweede Hoofdnummer op de Varsity georganiseerd. Traditiegetrouw roeiden alleen de vier beste mannelijke roeiers en stuurman van iedere studentenroeivereniging de Race der Oude Vieren. Met de instelling van de Dames Vier krijgen de roeiende studentes eindelijk het podium dat ze verdienen.

Beeldmateriaal voor de pers hier hier te vinden.