Nereus wint de Oude Vier!

09-04-2017 in Editie 134, Varsity

Nereus wint bloedstollende Race der Oude Vieren

De studentenroeivereniging Nereus uit Amsterdam heeft dit jaar tijdens de Nationale Universiteitsroeiwedstrijden ‘Varsity’ de finale der Oude Vieren gewonnen. De winnaars lieten Triton uit Utrecht met slechts 1,08 seconde achter zich in deze prestigieuze finale en mogen tijdens het aansluitende diner hun ‘gouden blik’ in ontvangst nemen.

Mick Makker, Abe Wiersma, Lex van den Herik, Freek Robbers, werden aangevoerd door stuurvrouw/man Dieuwke Fetter en kwamen in 09:48,74 seconde als eerste over de eindstreep, op de voet gevolgd door Triton (09:49,82). Traditiegetrouw sprongen de Nerieden enkel gekleed in hun verenigingsdas in het ijskoude water van het Amsterdam-Rijnkanaal om de winnaars te feliciteren.

Njord eindigde als derde met 10:15,60 sec., gevolgd door Skadi (10:18,78), Laga (10:26,77), Vidar (10:40,25) en Gyas (10:50,53).

De Varsity wordt beschouwd als één van de belangrijkste roeiwedstrijden van Nederland. Het winnen van het Hoofdnummer geldt voor veel roeiers als kroon op hun roeicarrière. Dit jaar werd ook de ‘Dames Vier’ verroeid: het tweede hoofdnummer dat tevens werd gewonnen door A.S.R. “Nereus”.

Beeldmateriaal voor de pers is hier te vinden.