Goud voor Nereus op de 135e Varsity!

08-04-2018 in Editie 135, Varsity

Houten- Tijdens de Nationale Studentenroeiwedstrijden was Nereus opnieuw de sterkste op het water. Over een lengte van drie kilometer bleken de Amsterdammers voor het derde jaar op rij de beste. Dit maakt dat de vereniging nu in totaal 43 overwinningen heeft binnengesleept.

De winnaars lieten de mannen uit Utrecht met een verschil van 3.46 seconden achter zich. Bloedstollend spannend was het zeker: de concurrentie was gedurende de race moordend, maar desondanks wisten de Amsterdammers wederom de winst naar 020 te halen.

De roeiers Nelson Ritsema, Abe Wiersma, Lex van den Herik en Tone Wieten, roeiden in het befaamde hoofdnummer de boot onder stuurleiding van Dieuwke Fetter, over een lengte van drie kilometer als eerste over de finish. Onder luid gejuich van verenigingsleden en enthousiaste toeschouwers werden de heren door middel van een lauwerkrans gehuldigd. Traditiegetrouw sprongen de leden van de vereniging met de winnende boot (enkel gehuld in verenigingsdas, zoals het hoort) in het water. De winnende Nereiden werden op die manier in stijl ontvangen.

Voor de Nereiden betekent dit dat er een Kroegjool op N.I.A. zal plaatsvinden. Bandjes daarvoor zijn te verkrijgen op het terrein en vanaf 19.30 op Nereus. Om 22.30 zal de kroegjool starten.

De “Varsity” werd dit jaar voor de 135e keer op het Amsterdam-Rijnkanaal geroeid. Elk jaar nemen de beste roeiers en roeisters van de studentenroeiverenigingen uit het hele land het tegen elkaar op in verschillende velden. Uiteindelijk gaat het erom welke vereniging de befaamde “Race der Dames Vieren” en “Race der Oude Vieren” wint en het gouden “blik” voor zijn/haar stad kan veroveren.

Foto omslag: Ellen de Monchy