Drie keer is altijd raak: vrouwen van Nereus gaan er weer met de winst vandoor

07-04-2019 in Editie 136, Varsity

Tijdens de 136e editie van de Nationale Studentenroeiwedstrijden ‘Varsity’ waren de roeisters van Nereus weer superieur op het Damesnummer. Over een lengte van twee kilometer waren ze Okeanos met een verschil van 12,23 seconde te sterk af. Daarmee versloegen de Dames uit Amsterdam de andere verenigingen voor de derde keer, een knappe prestatie.

De Dames Vier werd gevuld door een compleet nieuwe delegatie: Hijleke Nauta, Kim Janssen, Bente Paulis en Miriam Visser roeiden de boot glansrijk als eerste over de finish. De huldiging van de Dames Vier werd dit jaar gefaciliteerd door Helma Neppérus: Oud-VVD-Kamerlid en Njord-bondroeister. Onder luide aanmoediging van toeschouwers en verenigingsleden kregen de dames de lauwerkrans overhandigd. Tijdens het winnaarsdiner zullen de Dames naast de krans ook hun welverdiende gouden hanger in ontvangst nemen.