Groen licht Varsity 137

28-05-2021 in Editie 137, Varsity

De 137ste Varsity zal op 13 juni verroeid worden op het Amsterdam-Rijnkanaal nabij Houten. Na goedkeuring van de Gemeente Houten, Rijkswaterstaat, de K.N.R.B. en K.N.S.R.B. zal de oudste studentenroeiwedstrijd van Nederland na een jaar van afwezigheid weer plaats gaan vinden.

Dit jaar zullen enkel topploegen deel mogen nemen aan de wedstrijd. Het niveau van de sporters die deelnemen aan de Oude Vieren en Dames Vieren is als zodoende beoordeeld door de K.N.R.B. Tevens zijn om deze reden alle andere nummers geschrapt. De Gemeente Houten heeft toestemming gegeven de wedstrijd op deze wijze te organiseren.

 

Veiligheid

Om de veiligheid van iedereen te kunnen waarborgen, wordt elke persoon die betrokken is bij de wedstrijd getest bij binnenkomst. Enkel mensen met een negatief testresultaat zullen toegang krijgen tot het terrein. Daarnaast zullen overal op en rond het wedstrijdterrein corona protocollen gelden en worden gehandhaafd.

 

Geen publiek

Op 10 mei is gecommuniceerd dat de wedstrijd zonder publiek zal gaan plaatsvinden. De regels en onzekerheden omtrent het Covid-19 virus hebben ertoe geleid dat de Varsity Commissie en de K.N.S.R.B. dit vervelende besluit hebben moeten nemen. Dit besluit blijft staan, ondanks de aangekondigde versoepelingen. De wedstrijden zullen online te volgen zijn met daarnaast een middagvullend programma.

Als organisatie roepen wij daarom iedereen op om niet op 13 juni naar het Amsterdam-Rijnkanaal te komen. Het zal niet mogelijk zijn om de wedstrijd ter plekke te bekijken. Mochten leden van verenigingen zich hier niet aan houden, zullen er sancties volgen voor de roeiende partijen.