Skøll wint Amsterdamse tweestrijd

13-06-2021 in Editie 137, Varsity

Na twee bewogen jaren waarin de Nationale Studentenroeiwedstrijden ‘Varsity’ op zich heeft laten wachten, mogen de dames van Skøll zich de winnaars van de Dames Vier noemen. Roeisters Elsbeth Beeres, Nika Vos, Ashley Rijst en Jonneke Boere wisten als eerste over de finish te komen. De Amsterdamse vereniging won met overmacht in een tijd van 6:41,90. De Dames van Nereus finishten als tweede, 11 seconden achter de buren.

Beeres, Vos, Rijst en Boere wisten met deze overwinning voor het eerst sinds 2017 de reeks van de Nereus Dames te doorbreken. Kort na de start werd duidelijk dat Skøll en Nereus de te kloppen ploegen waren. Na de diskwalificatie van favoriet Laga in de voorwedstrijden, ging de strijd tussen de Amsterdamse verenigingen. Skøll maakte op de 500 meter het eerste verschil. De dames liepen langzaam uit op de Nerieden. Deze voorsprong liep gedurende de wedstrijd verder uit.