Rutger Arisz: ‘Roeien is de rode draad in mijn leven’

06-04-2017 in Editie 134, K.N.S.R.B., Varsity

Hoe je van een olympisch roeier een succesvol zakenman wordt? Die vraag kan Rutger Arisz beantwoorden. De 47-jarige chief operations manager van Ajax verruilde het water voor het gras: “Zonder mijn roeicarrière was ik nooit bij Ajax terechtgekomen.”

“Sportief gezien was wereldkampioen worden het hoogtepunt, maar mijn mooiste medaille is die van de Varsity. Nereus had twaalf jaar niet gewonnen. Ik was net lid geworden en zat op slag in de Oude Vier. Die kerels die al die jaren ervoor het hoofdnummer hadden geroeid, lagen met enkel een das om in het Amsterdam-Rijnkanaal. Sommigen feliciteerden ons met tranen in hun ogen. Daarna reden we in een koets door de stad. Het had zo’n grote impact op die vereniging, als eerstejaars was ik meteen de held. Qua beleving is het winnen van de Varsity misschien wel te vergelijken met het winnen van de klassieker in de ArenA.”

Lees het volledige artikel op de website van hoofdsponsor Aegon.