Het boek: “Vóór alles het Hoofdnummer”

26-03-2018 in K.N.S.R.B., Varsity

In de aanloop van de 135ste Varsity wordt gewerkt aan de realisatie van een boekwerk over deze eeuwenoude wedstrijd.  Dit beeldende project dat is betitel als ‘Vóór alles het Hoofdnummer’ richt zich op documentatie van de historie en traditie rondom de wedstrijd, en vertelt deze via een reeks portretten en persoonlijke verhalen van de winnaars van het belangrijkste onderdeel van deze wedstrijd; ‘de race der Oude Vieren’, wordt gebundeld in een boekwerk dat in 2019 zal worden uitgebracht.

De verhalen van de nog levende winnaars van het Hoofdnummer lopen van de momenteel oudst nog levende winnaar Dirk Bloemers (1946, Triton) tot de winnaars van de komende editie, nummer 135.  Samen met andere visuele weergaven van het evenement, wordt dit samengevoegd in de vorm van een groot (30x30cm), hoogwaardig koffietafelboek dat ruim 200 pagina’s dik zal worden.

Om de regie van de totstandkoming van het boekwerk zoveel mogelijk in eigen had te houden, is ervoor gekozen om het boek te financieren door middel van crowdfunding. Op die manier worden zaken als drukkerij en ontwerp bekostigd, en krijgt iedereen de kans om mee te werken aan de unieke vastlegging van dit stukje unieke roei-historie. Een boekwerk voor roeiers, door roeiers.

Het minimale streefbedrag om dit geheel te kunnen realiseren bedraagt €15.000,-. Bij een minimale donatie van €45,- krijgt u een speciale vermelding in het boek en ontvangt u bij publicatie als eerste een speciale editie van het boek.

Kijk voor meer informatie op de website. Op de hoogte blijven kan via de “Vóór alles het Hoofdnummer” Instagram en Facebook pagina.