Verplaatsing Varsity 137

09-02-2021 in Editie 137, K.N.S.R.B., Varsity

Varsity 137

Het verzoek van de Varsity Commissie en de K.N.S.R.B. om de 137ste Varsity te verplaatsen naar zondag 13 juni 2021 is goedgekeurd door de Koninklijke Nederlandse Roeibond. De verzwaarde maatregelen en alarmerende berichtgevingen over de derde golf zijn de hoofdredenen geweest om de wedstrijd niet meer plaats te laten vinden op zondag 4 april 2021.

De Varsity Commissie is ervan overtuigd dat heel roeiend Nederland behoefte heeft aan een Varsity, met of zonder publiek. De kans dat het evenement 13 juni op een veilige manier door kan gaan, is groter dan op de origineel geplande datum.

 

Fieldlab Evenementen

Fieldlab Evenementen is een initiatief vanuit de overheid en de evenementensector voor de organisatie van testevenementen. De Varsity Commissie heeft een officiële aanvraag ingediend bij Fieldlab om de wedstrijd als pilot-evenement met snelteststraat op te zetten. De gunstige omstandigheden van de ‘Varsity’ (sportevenement, buitenlucht, jong en sportief publiek, ruimte voor regulatie bezoekersstromen) zorgen voor een sterke casus en achten de kans aanwezig dat het hiervoor in aanmerking komt. Afhankelijk van de ontwikkelingen volgt hierover te zijner tijd meer informatie. 

 

Historisch

Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw is de ‘Varsity’ altijd in april verroeid. De decennia hiervoor werd de roeiwedstrijd ook regelmatig in mei gehouden, maar voor juni moet men terug gaan naar het jaar 1916. Op het Noordzeekanaal won de A.S.R. ‘Nereus’ toen de laatste zomerse editie.