Nereus wint overmacht de Oude Vier

13-06-2021 in Editie 137, K.N.S.R.B., Varsity

Nereus wint de 137ste Varsity. De roeiers Rik Rienks, Michiel Mantel, Mick Makker, Michiel Oyen en stuurvrouw Carien Upmeijer wisten in een tijd van 09:46,34 de 44ste Varsity-overwinning voor Nereus binnen te slepen. De Amsterdamse vereniging won in 2018 voor het laatst de Varsity.

De start van de Nereïden was niet zo dominant als in de voorwedstrijden. Triton en Laga wisten snel weg te komen en liepen uit op de Amsterdammers. Gaande de wedstrijd schoof de ploeg langzaam op naar de ploegen uit Utrecht en Delft. Triton zakte op de 1500 meter langzaam terug in het veld en het werd duidelijk dat de strijd net als bij de Dames Vier tussen twee ploegen zou gaan.

In de laatste kilometer kwam pas het echte verschil. De Amsterdammers liepen langzaam uit op de Delftenaren en elke Delftse push werd gepareerd. Rik Rienks, die tegen zijn broer Ralf roeide, verhoogde het tempo in de laatste 500 meter. De met souplesse roeiende Nereïden liepen enorm uit en wisten uiteindelijk gemakkelijk het Hoofdnummer te winnen.