Editie 2023

Algemene informatie

Uitgebreide informatie over de wedstrijd, locatie, tijdschema’s, en loting zal na sluiting aan de deelnemende ploegen verstrekt worden in de vorm van de Captain’s manual. Hier wordt een korte samenvatting van de wedstrijdformat en uitgeschreven velden gegeven. Deze wedstrijd richt zich op actieve studentenroeiers en recent afgestudeerden. De wedstrijdleiding zal inschrijvingen van niet-studentenverenigingen los beoordelen.

Let op: enige scullervaring is vereist bij deze wedstrijd. Er wordt enkel in scullnummers gestart, dus de deelnemende roeiers moeten in zekere mate de roeihaal scullend comfortabel onder de knie hebben.

Er zal na afloop van de wedstrijd een aansluitende borrel en barbecue zijn. De deadline voor aanmelding hiervoor is 29 juni; deelnemers die zich voor deze datum inschrijven zullen via de mail een link krijgen om zichzelf, hun coaches, en eventueel hun boat handlers op te geven voor de barbecue.

Wedstrijdformat

Op basis van de uitslagen in de time-trial worden ploegen verdeeld over kwartfinales. Promotie vanaf de kwartfinales gaat op basis van knock-out races, waarbij de winnende ploeg promoveert naar de volgende ronde. De exacte promotiecodes en verdeling over de finales zullen later in de Captain’s manual verstrekt worden. Bij 8 ploegen per veld, zal elke ploeg in dit format minimaal twee keer een race verroeien.

Voorlopig Tijdschema

09.00: Secretariaat open, registratie H4* & D4*
09.30: Palaver H4* & D4*
10.00: Registratie H2x & D2x
10.00: Start Time-trial H4* & D4*
10.30: Palaver H2x, D2x, Mix2x
11.00: Start Time-trial H2x, D2x, Mix2x

Pauze

13:00: Start finales H4*
14:00: Start finales D4*
15:00: Start finales H2x
16:00: Start finales D2x
17:00: Start finales Mix2x

16:00: Opening borrel bij Sailcenter 107
18.00: Prijsuitreiking & borrel bij Sailcenter 107

Locatie: Sail Center 107📍

Het secretariaat is gevestigd in Sail Center 107 te Kijkduin en de wedstrijd vindt plaats op het strand voor de beachclub. Op de watersportvereniging zijn toiletten, kleedruimtes en douches aanwezig. Het is mogelijk om eten en drinken aan de bar te bestellen.

Inschrijven 📝

Inschrijvingen zijn geopend t/m 5 juli via het KNRB systeem: https://inschrijven.knrb.nl/nl/

Loting

Loting en tijdschema zijn beschikbaar via https://regatta.time-team.nl/knsrbbeachsprints/2022/draw/races.php

Boten

Al het roeimateriaal (boten, riemen, en andere boot-gerelateerde toebehoren) worden in samenwerking met onze vlootpartner Ave Rowing aan de deelnemers beschikbaar gesteld. Er komt dus geen extra boothuur bovenop de inschrijfgelden, en deelnemers hoeven louter hun wedstrijdtenue mee te nemen.